Carving to sztuka finezyjnego rzeźbienia w warzywach i owocach, popularna głównie w krajach azjatyckich – chociaż obecnie powoli podbija inne kontynenty. Pierwsze dekoracje oraz rzeźby z warzyw i owoców pojawiły się w Chinach za czasów panowania Dynastii Tang (618-906 r.).
Celem carvingu jest uczynienie jedzenia bardziej atrakcyjnym i apetycznym, a także łatwiejszym do skonsumowania.
Cel kształcenia
Celem kursu jest nabycie umiejętności wykonywania dekoracji z warzyw i owoców, przechowywania ich oraz prezentacji, a także zapoznanie się z profesjonalnym sprzętem.
Po ukończeniu kursu uczestnik otrzyma zaświadczenie o ukończeniu szkolenia (zgodnie z § 22 ust. 3 i 4 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2019 r. poz. 652).
Termin rozpoczęcia kursu: 19.01.2022 r., 16.03.2022r., 19.05.2022r.
Kontakt
W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny:
tel. 52 397 34 16
kom. 882 830 994
kom. 698 931 113
Formularz zgłoszeniowy do pobrania – należy przesłać drogą elektroniczną na adres: szkolenia.chojnice@bzdz.pl, pocztą lub dostarczyć osobiście do Ośrodka Szkoleniowego.
Bydgoski Zakład Doskonalenia Zawodowego Centrum Kształcenia w Chojnicach
Ul. Lichnowska 5, Chojnice